Saturday, December 3, 2011

Válka bohů 3d

Když spolu válčí bozi, je to vždycky velkolepá podívaná a tak i já jsem se rozhodl vyrazit do kina na tento nový fantasy 3d filmy. Protože jsou 3d filmy moje velká láska a protože film tvůrců Války bohů, 300 se mi velmi líbil, nemohl jsem si 3d film Válka bohů skutečně nechat uniknout.
Příběh filmu vychází ze starých řeckých bájí, ale protože se jedná o film, je samozřejmě všechno docela zamotané a změněné, více bájí spojeno dohromady a podobně. Prostě jak už to tak u filmů bývá, všechno je trochu jinak.
Musím říct, že se mi film Válka bohů docela líbil, ale skutečně jenom docela. Těšil jsem se na neskutečnou akční řež plnou nejnovějších efektů a plného využití 3d potenciálu. Místo toho jsem se dočkal jenom průměrného množství lehce nadprůměrné akce, velkého množství dialogů a jedné skutečně překrásně věštkyně. Finále filmu také není špatné, ale prostě jsem čekal něco velkolepějšího. Navíc se bohužel potvrdil také můj názor, že režiséři se stále učí s 3d pracovat a skutečně spíše menšina jich s tímto nástrojem umí pracovat tak, aby plně využila jeho potenciál. Bohužel se v tomto filmu využití potenciálu 3d ani nepřiblížili. On prostě 3d film Válka bohů není špatný film, ale v trailerech a televizních upoutávkách vypadá jako úplně jiný film. Každý kdo má rád 3d filmy právě pro plné využití 3d efektů bude patrně zklamán.